Sušienková torta s lahodným krémom

2013-03-14

Ingrediencie

  • 200 g tmavých sušienok, 3 lyžice hnedého cukru, 150 g masla. Na krém: 750 g mascarpone, 200 g bieleho cukru, 2 lyžice kukuričného škrobu, 250 g kyslej smotany, 1 lyžičku vanilkovej esencie (alebo dužinu z jedného vanilkového struku), 6 vajec, štipku soli, 1 lyžičku citrónovej kôry. Pri podávaní: 200 g čučoriedok, 3 lyžice cukru, 2 lyžičky kukuričného škrobu, práškový cukor.

Postup

Krok 1

Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme. Primiešame k nim tri lyžice hnedého cukru a roztopené maslo. Navrstvíme do tortovej formy a dobre postláčame. Mascarpone vyšľaháme metličkami elektrického šľahača s cukrom, kukuričným škrobom, kyslou smotanou a vanilkovou esenciou. Pridáme šesť žĺtkov, štipku soli, citrónovú kôru a znova vyšľaháme. Osobitne vyšľaháme zo šiestich bielkov sneh a zľahka ho zmiešame s krémovou hmotou. Krém navrstvíme na korpus v tortovej forme a vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia. Pečieme približne jednu hodinu. Po upečené necháme tri hodiny chladnúť a potom ešte dve hodiny v chladničke. Čučoriedky zmiešame s cukrom, krátko povaríme a zahustíme kukuričným škrobom. Porciu torty posypeme práškovým cukrom a pridáme k nej čučoriedkovú omáčku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 307
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

308

Podobné recepty:
  • Zemiakové pagáče so slivkovým lekvárom

    Zemiakové pagáče so slivkovým lekvárom

  • Jablkový krehký koláč

    Jablkový krehký koláč

  • Pizzové kolieska

    Pizzové kolieska