Zelerová remuláda so schwarzwaldskou šunkou

2013-03-17

Ingrediencie

  • 350 g zeleru, 2,5 dl majonézy, 2 kyslé uhorky, 1 lyžičku hrubozrnnej horčice, 1 uvarený žĺtok, 1 lyžicu nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, estragón, tymian, rozmarín), 1/2 citróna, soľ, mleté čierne korenie, 450 g schwarzwaldskej šunky.

Postup

Krok 1

Olúpaný zeler pokrájame na tenké rezančeky vo veľkosti zápalky. Polejeme citrónovou šťavou, premiešame a necháme chvíľku odležať v chladničke. Majonézu zmiešame s horčicu, s najemno postrúhanými uhorka a žĺtkom pretlačeným cez sitko. Pridáme k zeleru. Pridáme aj nadrobno posekané bylinky a premiešame. Podávame vychladené. Schwarzwaldskú šunku poukladáme na misu a do stredu navrstvíme remuládu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 455
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

456

Podobné recepty:
  • Šopský šalát (pravý bulharský)

    Šopský šalát (pravý bulharský)

  • Pórový šalát s cesnakom

    Pórový šalát s cesnakom

  • Pomarančovo kurací šalát

    Pomarančovo kurací šalát

kuk