Zelerová remuláda so schwarzwaldskou šunkou
2013-03-17- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 350 g zeleru, 2,5 dl majonézy, 2 kyslé uhorky, 1 lyžičku hrubozrnnej horčice, 1 uvarený žĺtok, 1 lyžicu nasekaných byliniek (petržlenová vňať, pažítka, estragón, tymian, rozmarín), 1/2 citróna, soľ, mleté čierne korenie, 450 g schwarzwaldskej šunky.
Postup
Krok 1
Olúpaný zeler pokrájame na tenké rezančeky vo veľkosti zápalky. Polejeme citrónovou šťavou, premiešame a necháme chvíľku odležať v chladničke. Majonézu zmiešame s horčicu, s najemno postrúhanými uhorka a žĺtkom pretlačeným cez sitko. Pridáme k zeleru. Pridáme aj nadrobno posekané bylinky a premiešame. Podávame vychladené. Schwarzwaldskú šunku poukladáme na misu a do stredu navrstvíme remuládu.