Libanonský hummus
2013-03-18- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
Ingrediencie
- 2 hrnčeky uvareného cícera, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu pasty tahini, 1/2 citróna (iba šťava), 1/2 lyžičky soli, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej koriandrovej vňate, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku mletej červenej pálivej papriky.
Postup
Krok 1
Uvarený cícer rozmixujeme s pokrájaným cesnakom, tahini pastou, citrónovou šťavou a soľou. Rozmixovanú hmotu dáme na tanier, navrch dáme niekoľko zrniečok uvareného cícera, posypame pokrájanou koriandrovou vňaťou. Olej zahrejeme, pridáme doň mletú červenú pálivá papriku (olej nesmie byť príliš horúci, aby paprika nezhorela!). Paprikovým olejom polejeme hummus na tanieri. Podávame s krajčekmi bagety.