Libanonský hummus

2013-03-18

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky uvareného cícera, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu pasty tahini, 1/2 citróna (iba šťava), 1/2 lyžičky soli, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej koriandrovej vňate, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku mletej červenej pálivej papriky.

Postup

Krok 1

Uvarený cícer rozmixujeme s pokrájaným cesnakom, tahini pastou, citrónovou šťavou a soľou. Rozmixovanú hmotu dáme na tanier, navrch dáme niekoľko zrniečok uvareného cícera, posypame pokrájanou koriandrovou vňaťou. Olej zahrejeme, pridáme doň mletú červenú pálivá papriku (olej nesmie byť príliš horúci, aby paprika nezhorela!). Paprikovým olejom polejeme hummus na tanieri. Podávame s krajčekmi bagety.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 502
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

503

Podobné recepty:
  • Tofu-mrkvová nátierka

    Tofu-mrkvová nátierka

  • Bryndzová nátierka s cesnakom

    Bryndzová nátierka s cesnakom

  • Vajce Bizmarque

    Vajce Bizmarque

kuk