Lístkové cesto

2013-03-22

Ingrediencie

  • 245 hladkej múky, 1/2 lyžičky soli, 250 g masla.

Postup

Krok 1

Hladkú múku zmiešame so soľou a približne 50-timi gramami masla. Múku s maslom rozmrvíme, po lyžičkách pridávame studenú vodu až vznikne pomerne husté, homogénne cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Studené cesto rozvaľkáme na hrubší plát, do stredu položíme zvyšok masla (asi 200 gramov) a zabalíme ho do cesta. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske, konce cesta preložíme smerom ku stredu na tretiny. Otočíme ho na doske o 90 stupňov a rozvaľkáme na obdĺžnik. Konce poprekladáme smerom ku stredu na tretiny, zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Studené cesto rozvaľkáme poprekladáme na tretiny a odložíme na 20 minút do chladničky. Ďalej s cesto pracujeme ako s lístkovým cestom. Cesto musí byť spracovávané studené až do doby pečenia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 426
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

427

Podobné recepty:
  • Cera

    Cera

  • Majorán záhradný

    Majorán záhradný

  • Základná francúzka majonéza

    Základná francúzka majonéza

kuk