Kuracie stehná na severoafrický spôsob

2016-01-09
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Trochu exotiky do vašej kuchyne? To sú kuracie stehná na severoafrický spôsob.

Ingrediencie

  • 1 lyžička semienok koriandru
  • 1 lyžička rasce
  • 4 ks horné kuracie stehná
  • soľ
  • 3 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ks červenej cibule
  • 6 cm stopkového zeleru
  • 1 ks menšiu mrkvu
  • 6 cm póru (bielej časti)
  • 1/2 lyžička kurkumy
  • 1/4 lyžička mletého zázvoru
  • 3 lyžica pokrájanej vňate koriandru
  • 2 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate
  • 1 ks bobkový list
  • 3 dl kuracieho vývaru (alebo vody)
  • 1 dl bieleho vína
  • 1 lyžička hrozienok
  • 1/2 citróna (iba šťavu)
  • 1 hrsť zelených olív

Postup

Krok 1

Semienka koriandru a rascu nasucho opečieme a pomelieme. Do stehien urobíme ostrým nožom 3 až 4 zárezy. Osolíme ich a okoreníme časťou koriandru a rasce. Opečieme ich na olivovom oleji a preložíme na tanier. Do výpeku pridáme najemno pokrájaný strúčik cesnaku, po chvíli na väčšie kusy pokrájanú červenú cibuľu, na kúsky pokrájaný stopkový zeler, mrkvu, pór. Krátko osmažíme, pridáme zvyšok mletého koriandru a rasce a kurkumu, mletý zázvor, 2 lyžice pokrájanej vňate koriandru, petržlenovú vňať a premiešame. Pridáme bobkový list, podlejeme vínom a za stáleho miešanie dusíme. Vrátime späť kuracie stehná, podlejeme kuracím vývarom alebo vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zredukujeme na primeranú hustotu (kašu). Pridáme hrozienka, zvyšok vňate koriandru, citrónovú šťavu a zelené olivy. Krátko podusíme. Pri podávaní navrstvíme na mäso. Podávame s kuskusom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 512
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

513

Podobné recepty:
  • Zeleninový šalát s bazalkou

    Zeleninový šalát s bazalkou

  • Soté z morčacích stehien

    Soté z morčacích stehien

  • Kurča s olivami a paprikou

    Kurča s olivami a paprikou

kuk