Rizolky s hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 0,5 l mlieka, 200 g múky, 2 vajcia, soľ, olej, 2 vajcia na obaľovanie, mlieko, 80 g múky, 120 g strúhanky.
Postup
Krok 1
Plnka: 400 g čerstvých húb, 80 g cibule, 60 g oleja, soľ, rasca, petržlenová vňať. Do mlieka vmiešame 2 vajcia, soľ, múku a vypracujeme hladké cesto. Z cesta upečieme hrubšie palacinky, ktoré plníme hubovou plnkou, obalíme v múke, vajciach, strúhanke a vyprážame. Plnka: Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené, nakrájané huby, osolíme, pridáme rascu, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Počas dusenia občas premiešame a necháme odpariť vodu. Do hotových húb pridáme nasekanú petržlenovú vňať.