Vyprážané mäsové pirohy

2013-04-05

Ingrediencie

  • 0,5 l mlieka, 20 g kvasníc, lyžičku cukru, ½ lyžičky soli, 4 žĺtky, 200 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky, 2 lyžice masla. Na plnku: 800 g uvareného hovädzieho mäsa (z polievky), 600 g dusenej kapusty, 3 cibule, 4 natvrdo uvarené vajcia.

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka v miske rozdrobíme kvasnice, pridáme lyžičku cukru, soľ. Keď kvások vykysne, pridáme štyri žĺtky, hladkú aj polohrubú múku a roztopené, ale nie horúce, maslo. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť. Po vykysnutí môžeme ešte pridať múku aby cesto malo primeranú konzistenciu. Z cesta tvarujeme malé buchtičky, veľké asi ako vajce. Každú vyvaľkáme, do stredu dáme plnku, okraje dobre spojíme, aby sa neotvorili a vytvarujeme valček. Vyprážame vo väčšom množstve oleja, približne 3 minúty (do hneda). Plnka: hovädzie mäso pomelieme, zmiešame s dusenou kapustou, na kocky pokrájanou cibuľou a posekanými vajcami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 231
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

232

Podobné recepty:
  • Mleté mäso na ihle I

    Mleté mäso na ihle I

  • Mäsové placky

    Mäsové placky

  • Mäsové guľky s feniklom

    Mäsové guľky s feniklom