Bravčový steak so syrovým dipom

2016-02-10

Popis

Bravčový steak, ktorému neodoláte. Pripravte si ho so syrovým dipom a prílohou podľa chuti.

Ingrediencie

  • 2 ks bravčového mäsa z krkovičky
  • hrubozrnnú soľ
  • nahrubo pomleté čierne korenie
  • maslo
  • 0.5 dl bieleho vína
  • 75 g syra s modrou plesňou
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžica jogurtu
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej pažítky
  • niekoľko kvapiek Tabasca
  • nahrubo pomleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Mäso na steak musí mať pre tepelnou prípravou izbovú teplotu. Mäso osolíme, okoreníme iba z jednej strany. Panvicu rozohrejeme nasucho. Na panvicu dáme kúsok masla (asi lyžičku) a okamžite na maslo položíme mäso, osolenou/okorenenou stranou dolu. To isté urobíme aj s druhým steakom. S mäsom nehýbeme minimálne dve minúty. Potom mäso zhora osolíme, okoreníme a obrátime na druhú stranu. Pečieme dve minúty.

Krok 2

Mäso vyberieme na dosku a necháme asi 6 minút odstáť. Do panvice dáme biele víno alebo brandy (pozor, môže to začať horieť), premiešame, drevenou špachtľou odlepíme pripečené bielkoviny. Necháme chvíľu vrieť, pridáme lyžicu masla, premiešame a odstavíme z ohňa.

Krok 3

Odležané steaky (asi 6 minút) pokrájame na plátky, dáme na tanier, polejeme omáčkou z panvice. Syrový dip: syr s modrou plesňou rozmiagame vidličkou. Pridáme lyžicu majonézy, rozmiešame, pridáme lyžicu jogurtu, lyžicu vody, lyžicu citrónovej šťavy a stále miešame. Pridáme nadrobno pokrájanú pažítku a premiešame. Primiešame niekoľko kvapiek Tabasca a nahrubo pomleté čierne korenie. Premiešame.

Krok 4

Podávame k steaku a zeleninovému šalátu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 208
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

209

Podobné recepty:
  • Fašírované srdce

    Fašírované srdce

  • Mleté mäso s reďkvou

    Mleté mäso s reďkvou

  • Bothamský burger

    Bothamský burger