Tuniakový šalát so zeleninou
2013-04-12- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 250 g malých nových zemiakov, listy hlávkového šalátu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 250 g zelenej fazuľky, 1 konzervu kúskov tuniaka v oleji, 1 strúčik cesnaku, 100 g cherry paradajok, 15 čiernych olív, 1 lyžicu kapár, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu svetlého bazamika, 1/2 lyžičky dijonskej horčice, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Drobné nové zemiaky dobre umyjeme a neošúpané dáme variť. Po vychladnutí ich prekrojíme na štvrtiny. Vajcia natvrdo uvarené prekrojíme na polovice. Zelenú fazuľku nakrájame na dĺžku asi dvoch centimetrov a uvaríme v osolenej vode. Cherry paradajky pokrájame na polovice. Olej rozmiešame s balzamikom, horčicou, soľou a korením. Na misu pokladáme menšie listy šalátu, paradajky, fazuľku, nadrobno pokrájaný cesnak, olivy a kapary, zemiaky, kúsky tuniaka, prekrojené vajcia. Všetko pokvapkáme zmesou oleja, balzamika, dijonskej horčice, soli a korenia. Nemiešame.