Tuniakový šalát so zeleninou

2013-04-12

Ingrediencie

  • 250 g malých nových zemiakov, listy hlávkového šalátu, 2 natvrdo uvarené vajcia, 250 g zelenej fazuľky, 1 konzervu kúskov tuniaka v oleji, 1 strúčik cesnaku, 100 g cherry paradajok, 15 čiernych olív, 1 lyžicu kapár, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu svetlého bazamika, 1/2 lyžičky dijonskej horčice, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Drobné nové zemiaky dobre umyjeme a neošúpané dáme variť. Po vychladnutí ich prekrojíme na štvrtiny. Vajcia natvrdo uvarené prekrojíme na polovice. Zelenú fazuľku nakrájame na dĺžku asi dvoch centimetrov a uvaríme v osolenej vode. Cherry paradajky pokrájame na polovice. Olej rozmiešame s balzamikom, horčicou, soľou a korením. Na misu pokladáme menšie listy šalátu, paradajky, fazuľku, nadrobno pokrájaný cesnak, olivy a kapary, zemiaky, kúsky tuniaka, prekrojené vajcia. Všetko pokvapkáme zmesou oleja, balzamika, dijonskej horčice, soli a korenia. Nemiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 658
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

659

Podobné recepty:
  • Šalát Ceasar podľa Toma Kerridge

    Šalát Ceasar podľa Toma Kerridge

  • Pikantný vajcový šalát

    Pikantný vajcový šalát

  • Špenátový šalát s tuniakom

    Špenátový šalát s tuniakom

kuk