Údené kohútie hrebienky

2013-04-17

Ingrediencie

  • 500 g kohútích hrebienkov, 0,75 l kvalitného červeného vína, 5 guľôčok celého čierneho korenia, 5 guľôčok celého nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobkový list, 1 vetvičku rozmarínu, 1 lyžičku soli. Na údenie 100 g štiepok z marhule, alebo zo slivky, 2 bobkové listy, 2 klinčeky, 1 vetvičku rozmarínu.

Postup

Krok 1

Štiepky z tvrdého dreva zalejeme vodou. Do hrnca dáme červené víno, celé čierne a nové korenie, dva klinčeky, bobkový list, rozmarín a soľ. Privedieme do varu a vložíme očistené kohútie hrebienky. Prikryté, na miernom ohni varíme asi 90 minút. Namočené štiepky z tvrdého dreva scedíme a spolu s dvomi bobkovými listami, dvomi klinčekmi a vetvičkou rozmarínu zabalíme do alobalu. Balíček vložíme do hrnca. Hornú časť alobalu popicháme, aby mohol unikať dym. Do hrnca dáme sito s uvarenými hrebienkami, prikryjeme, dáme na sporák a údime asi 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 687
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

688

Podobné recepty:
  • Exotické kuracie prsia

    Exotické kuracie prsia

  • Pečeňová paštéta s cibuľovým chutney

    Pečeňová paštéta s cibuľovým chutney

  • Kuracie prsia s hroznom

    Kuracie prsia s hroznom

kuk