Ovocný koláč s orieškami

2013-04-21

Ingrediencie

  • Na cesto: 140 g hladkej muky, 50 g pomletých lieskových orieškov, 100 g masla, 50 g krupicového cukru, 1 žĺtok. Na plnku: 250 g mascarpone, 2 lyžice práškového cukru, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 100 g čučoriedok, 100 g černíc, 100 g malín, 400 g jahôd. Na dokončenie: 140 g kryštálového cukru, 6 lyžíc mlieka, 85 g posekaných a na sucho opražených lieskových orieškov.

Postup

Krok 1

Múku, pomleté oriešky a maslo vymiešame medzi prstami a dlaňami a vytvoríme mrvance. Pridáme cukor a opäť medzi prstami a dlaňami dotvoríme mrvance. Pridáme žĺtok, 2 lyžice studenej vody a vypracujeme cesto, ktorým naplníme tortovú formu, pričom vytvoríme vyvýšené okraje. Prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme fazuľou. Formu z cestom odložíme na 20 minút do chladničky. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a pečieme 15 minút. Papier s fazuľou odstránime a pečieme ďalších 5 minút. Cukor skaramelizujeme, pridáme mlieko a premiešame. Odstavíme z ohňa. Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom a zmiešame s vyšľahanou smotanou. Pridáme polovicu jahôd pokrájaných na kocky a premiešame. Upečený korpus vo forme potrieme polovicou karamelovej omáčky. Na karamel navrstvíme plnku. Na vrch plnky navrstvíme zmes ovocia, posypeme opraženými orieškami a pokvapkáme druhou polovicou karamelovej omáčky. Po stuhnutí formu rozoberieme a koláč pokrájame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 374
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

375

Podobné recepty:
  • Pravé americké cookies

    Pravé americké cookies

  • Strýca Jana klobúk

    Strýca Jana klobúk

  • Jednoduché, výborné slané pečivo

    Jednoduché, výborné slané pečivo

kuk