Rožkové knedle

2013-04-25

Ingrediencie

  • 10 „včerajších“ rožkov, 4 vajcia, 2 dl mlieka, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, dve štipky soli, štipku postrúhaného muškátového orieška, 2 lyžice detskej krupice.

Postup

Krok 1

Rožky prekrojíme po dĺžke a potom na približne 0,5 centimetrové kúsky. Vajcia vyšľaháme s mliekom, soľou, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou. Tekutinou zalejeme pokrájané rožky, pridáme krupicu a zľahka premiešame. Zmes rozdelíme na dve časti z ktorých vytvarujeme dve knedle a zabalíme ich, každú samostatne, do potravinárskej fólie. Vložíme ich do vriacej vody a varíme asi 12 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 380
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

381

Podobné recepty:
  • Cibuľová omáčka (bulharský recept)

    Cibuľová omáčka (bulharský recept)

  • Pikant - papriková príloha

    Pikant - papriková príloha

  • Zemiakové knedle so žemľou I

    Zemiakové knedle so žemľou I

kuk