Slimáky z kysnutého cesta

2013-05-19

Ingrediencie

  • Kvások: 1 dl mlieka, 25 g kvasníc, 2 lyžičky cukru, 1 lyžičku hladkej múky. Cesto: 250 g hladkej múky, štipku soli, 4 žĺtky. Plnka: 125 g masla, 50 g kakaa, 50 g hnedého trstinového cukru, 180 g zmesi rôznych orieškov. Na potretie 1 vajce, na posypanie práškový cukor.

Postup

Krok 1

Z mlieka, kvasníc, cukru a múky pripravíme kvások. Po vykysnutí ho pridáme k múke so štipkou soli s štyrmi žĺtkami. Vymiesime cesto, ktoré necháme asi 45 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát tenký asi 5 mm. Plát cesta potrieme väčšou časťou roztopeného masla a posypeme zmesou hnedého cukru a kakaa. Rovnomerne posypeme zmesou rôznych orieškov. Zvinieme do rolády, ktorú pokrájame na rovnaké diely, približne 5 cm dlhé. Slimáky ukladáme do pekáča, reznou stranou dolu (hore) tak, aby medzi nimi zostala malá medzera. V pekáči ich necháme kysnúť asi 15 minút. Potrieme ich zvyškom masla, rozšľahaným vajcom a posypeme práškovým cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 848
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

849

Podobné recepty:
  • Bábovka „Puškin“

    Bábovka „Puškin“

  • Ananásové rezy II

    Ananásové rezy II

  • Kolieska s hviezdičkou

    Kolieska s hviezdičkou

kuk