Hovädzia roláda plnená bravčovým mäsom a klobásou

2013-05-27

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho šálu, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 1 lyžicu horčice, 1/2 lyžičky čierneho drveného korenia, 300 g mletého bravčového mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1 kvalitnú klobásu, 3 lyžice oleja, 1 vetvičku rozmarínu, 2 d červeného vína.

Postup

Krok 1

Z hovädzieho mäsa vytvoríme plát, ktorý zľahka naklepeme. Posypeme ho zeleninovou koreniacou zmesou, potrieme horčicou a posypeme drveným korením. Na hovädzie mäso navrstvíme mleté bravčové mäso zmiešané s prelisovaným cesnakom, soľou a drvenou rascou. K okraju položíme klobásu a zvinieme do rolády. Roládu zviažeme potravinárskym motúzikom. Zviazanú roládu opečieme do hneda zo všetkých strán na oleji. Preložíme do pekáča, zalejeme ju výpekom, podlejeme menším množstvom vriacej vody, priložíme vetvičku rozmarínu a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Pečieme asi 1,5 hodiny. Občas, ak je to potrebné, podlejeme menším množstvom červeného vína.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 989
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

990

Podobné recepty:
  • Guláš á lá Franz Schubert

    Guláš á lá Franz Schubert

  • Sviečkové rezy s ovocím

    Sviečkové rezy s ovocím

  • Baranie medailóniky na rošte

    Baranie medailóniky na rošte

kuk