Hovädzia roláda plnená bravčovým mäsom a klobásou
2013-05-27- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho šálu, 1 lyžičku zeleninovej koreniacej zmesi, 1 lyžicu horčice, 1/2 lyžičky čierneho drveného korenia, 300 g mletého bravčového mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1 kvalitnú klobásu, 3 lyžice oleja, 1 vetvičku rozmarínu, 2 d červeného vína.
Postup
Krok 1
Z hovädzieho mäsa vytvoríme plát, ktorý zľahka naklepeme. Posypeme ho zeleninovou koreniacou zmesou, potrieme horčicou a posypeme drveným korením. Na hovädzie mäso navrstvíme mleté bravčové mäso zmiešané s prelisovaným cesnakom, soľou a drvenou rascou. K okraju položíme klobásu a zvinieme do rolády. Roládu zviažeme potravinárskym motúzikom. Zviazanú roládu opečieme do hneda zo všetkých strán na oleji. Preložíme do pekáča, zalejeme ju výpekom, podlejeme menším množstvom vriacej vody, priložíme vetvičku rozmarínu a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Pečieme asi 1,5 hodiny. Občas, ak je to potrebné, podlejeme menším množstvom červeného vína.