Baklažán s tofu a šalátom

2015-11-26

Popis

Baklažán možno pripraviť na viacero spôsobov. Vyskúšajte ho aj s tofu.

Ingrediencie

  • 1/2 ks polovica baklažánu
  • olej
  • zeleninová kocka
  • 1/2 ks bieleho tofu bez príchute
  • 4 lístky šalátu
  • pár lístky čerstvej bazalky
  • 4-5 ks zelenej špargle
  • 1/4 ks paradajky
  • 1/2 ks mladej väčšej cibuľky
  • 1 lyžica slnečnicových semienok
  • 1 krajec celozrnného ražného chleba
  • cukor
  • solčanka
  • ocot
  • 1 ks lístok šalvie
  • kúsok mätového lístka
  • 1/2 lyžička medu a citrón

Postup

Krok 1

Baklažán očistíme, nakrájame na kolieska a následne na kocočky, dáme do rajničky s 1 dcl vody, troškou oleja a zeleninovej kocky, za občasného miešania dusíme domäkka. Tofu nakrájame na plátky, opečieme z oboch strán do zlatova, podľa vlastnej chuti nakoniec pokvapkáme sójovou omáčkou. Vo výpeku po tofu opečieme chlebík, ktorý sme rozkrojili na polovice, z nich jedna ostane vcelku a druhú nakrájame na kocočky, spoločne ich jemne opečieme z oboch strán.

Krok 2

Šalát: umyjeme a nakrájame, pridáme pokrájané lístky bazalky, zálievku zo solčanky, oleja, cukru a octu. Všetko jemne premiešame, navrch dáme pokrájanú cibuľku, pár koliesok paradajky, slnečnicové semienka a chlebové krutónky, okraj plytkého taniera so šalátom obložíme špargľou.

Krok 3

Príprava špargle: konce podľa tvrdosti odkrojíme, cca 4 cm, škrabkou očistíme dolné polovice špargle, špargľu rozštvrtíme a vložíme do vody, pridáme štipku cukru, oleja, soli a varíme domäkka. Polovicu chleba servírujeme k baklažánu a tofu.

Krok 4

Podávame so šalviovo - mätovým čajom, najradšej z čerstvých byliniek, s medom a citrónom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 556
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

557

Podobné recepty:
  • Zemiaky zapekané s mäsom a so zeleninou

    Zemiaky zapekané s mäsom a so zeleninou

  • Rajčiaky plnené hubami II

    Rajčiaky plnené hubami II

  • Zeleninová roláda

    Zeleninová roláda