Fritáta pre brunch
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
- Kuchyňa: Španielska
Popis
Fritáta pre brunch
Ingrediencie
- 150 g prerastenej slaniny
- soľ
- drvené čierne korenie
- 1 ks 1 červenú papriku (čerstvú kapiu)
- 4 ks jarné cibuľky
- 8 ks vajec
- 100 g parmezánu
- 200 g hrášku
- za hrsť listov bazalky
- 100 g kozieho syra
Postup
Krok 1
Slaninu pokrájanú na kocky dáme na zahriatu panvicu (ktorá môže byť použitá aj v rúre). Slaninu zľahka osolíme, okoreníme a opečieme do chrumkava. Pridáme na kocky pokrájanú červenú papriku, premiešame a krátko spolu opečieme. Jarnú cibuľku aj s vňaťou pokrájame šikmými rezmi na väčšie kúsky, pridáme do panvice a premiešame. Po chvíli pridáme do panvice hrášok a pokrájanú bazalku. Premiešame. Do panvice rovnomerne rozložíme na menšie kúsky potrhaný kozí syr. Vajcia zmiešame s tromi štvrtinami postrúhaného parmezánu, drveným korením a vylejeme ich do panvice. Zľahka premiešame. Povrch posypeme strúhaným parmezánom a panvicu vložíme do vyhriatej rúry na štyri minúty. Okraje fritáty uvoľníme a vyklopíme na dosku. Z dosky preklopíme na tanier. Podávame s maslom potretými toastami.