Fritáta pre brunch

2018-02-19

Popis

Fritáta pre brunch

Ingrediencie

  • 150 g prerastenej slaniny
  • soľ
  • drvené čierne korenie
  • 1 ks 1 červenú papriku (čerstvú kapiu)
  • 4 ks jarné cibuľky
  • 8 ks vajec
  • 100 g parmezánu
  • 200 g hrášku
  • za hrsť listov bazalky
  • 100 g kozieho syra

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájanú na kocky dáme na zahriatu panvicu (ktorá môže byť použitá aj v rúre). Slaninu zľahka osolíme, okoreníme a opečieme do chrumkava. Pridáme na kocky pokrájanú červenú papriku, premiešame a krátko spolu opečieme. Jarnú cibuľku aj s vňaťou pokrájame šikmými rezmi na väčšie kúsky, pridáme do panvice a premiešame. Po chvíli pridáme do panvice hrášok a pokrájanú bazalku. Premiešame. Do panvice rovnomerne rozložíme na menšie kúsky potrhaný kozí syr. Vajcia zmiešame s tromi štvrtinami postrúhaného parmezánu, drveným korením a vylejeme ich do panvice. Zľahka premiešame. Povrch posypeme strúhaným parmezánom a panvicu vložíme do vyhriatej rúry na štyri minúty. Okraje fritáty uvoľníme a vyklopíme na dosku. Z dosky preklopíme na tanier. Podávame s maslom potretými toastami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 644
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

645

Podobné recepty:
  • Diabolská nátierka

    Diabolská nátierka

  • Rajčiny plnené sardelou a syrom

    Rajčiny plnené sardelou a syrom

  • Netradičné štedré obložené chlebíčky  /Jana/

    Netradičné štedré obložené chlebíčky /Jana/

kuk