Chorvátske mlinci

2016-04-13
  • Počet porcií : 3
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Mlinci je chorvátska domáca cestovina, ktorá sa podáva s morčacím alebo iným druhom mäsa.

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 1/4 lyžička soli
  • vlažnú vodu

Postup

Krok 1

Hladkú múku, polohrubú múku a soľ zmiešame. Pridáme vlažnú vodu v takom množstve, až vznikne pomerne husté cesto. Cesto necháme asi 15 minút odpočívať, prikryté utierkou. Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vytvarujeme guľku, ktorú rozvaľkáme na tenkú placku. Placku opečieme na horúcej železnej platni (alebo v suchej panvici, či na plechu v rúre).

Krok 2

Upečené mlinci poznáme podľa sfarbenia do žltohneda s hnedými "pľuzgiermi". Upečené placky polámeme na kúsky, vhodíme ich do vriacej vody alebo do vývaru a varíme ich asi dve minúty. Odstavíme ich z ohňa a prikryté necháme vo vode asi štyri minúty. Vodu zlejeme a podávame ich ako cestovinu k pečenému mäsu. Pri podávaní ich prelejem výpekom z mäsa a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 326
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

327

Podobné recepty:
  • Omáčka Puttanesca

    Omáčka Puttanesca

  • Uhorkový šalát ako príloha k mäsu

    Uhorkový šalát ako príloha k mäsu

  • Šunková majonéza

    Šunková majonéza