Marináda na ryby a mäso
2013-06-30- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 5 cm dlhý kúsok zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, kúsok červenej čili papričky, za hrsť vňate koriandra, 2 limety, 2 lyžice sezamového oleja, 1,5 dl kokosového mlieka.
Postup
Krok 1
Očistený zázvor nadrobno pokrájame a zmiešame s prelisovaným cesnakom, nadrobno pokrájanou čili papričkou, nadrobno pokrájanou vňaťou koriandra, postrúhanou kôrou a šťavou limiet, sezamovým olejom a s koksovým mlieko. Zmies rozmiagame v mažiari, alebo rozmixujeme. Kúsky ryby alebo mäsa v marináde marinujeme a marinádu, ktorá ma pomerne hustú konzistenciu, použijeme aj pri tepelnej príprave tak, že kúsky ryby alebo mäsa s marinádou zabalíme do alobalu, alebo vínneho listu.