Kelová polievka so zelerom a pramezánovými krutónmi
2013-07-21- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 1 menší kel, 3 stonky stopkového zeleru, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 kocky zeleninového bujónu, 1/2 konzervy hnedej fazule, 1 bobkový list, 1 vetvičku tymianu, 50 g parmezánu, soľ, mleté biele korenie, olej, krutóny z bielej bagety.
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak speníme na olivovom oleji. Pridáme na rezance pokrájaný kel a nadrobno pokrájaný stopkový zeler. Zalejeme vriacou vodou (asi 1,5 litra), pridáme kocky zeleninového bujónu, bobkový list a lístky tymianu. Na miernom ohni varíme asi 10 minút. Scedenú fazuľu pridáme až do z ohňa odstavenej polievky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Bagetu pokrájame na kocky a nasucho opečieme v rúre. Ešte horúce posypeme parmezánom a premiešame. Polievku podávame a posypanú krutónmi.