Vargabéles (tvarohový koláč z cestovín)

2013-08-12

Ingrediencie

  • Na cesto: 1 závinové alebo lístkové cesto, 100 g rozpusteného masla. Na náplň: 125 g cestovín (polievkové rezance), 300 g tvarohu, 50 g krupicového cukru, 0, 5 dl smotany na šľahanie, 25 g masla, 2 žĺtky , 2 bielky , 1/2 citróna (iba kôru), 1 vrecúško vanilkového cukru, hrozienka.

Postup

Krok 1

Plát cesta rozdelíme na dve polovice. Jednu dáme na dno pekáča vymasteného maslom. Hrozienka namočíme do šálky s vodou. Do osolenej vriacej vody dáme variť rezance. Do vody pridáme lyžicu oleja. Uvarené rezance prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Tvaroh vidličkou premiešame, pridáme k nemu polovicou cukru, žĺtky, maslo, citrónovú kôru, smotanu a vanilkový cukor. Zmes vyšľaháme elektrickým šľahačom. Bielky a zvyšok cukru vyšľaháme na hustý sneh. Do tvarohovej hmoty primiešane scedené hrozienka, cestoviny a sneh z bielkov. Hmotu navrstvíme do pekáča. Povrch zarovnáme. Prikryjeme druhou časťou lístkového cesta a potrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia a pečieme 40 až 50 minút. Koláč krájame až po úplnom vychladnutí.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 809
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

810

Podobné recepty:
  • Medovo orechový koláčik

    Medovo orechový koláčik

  • Makový koláč

    Makový koláč

  • Jablkový koláč s mrveničkou

    Jablkový koláč s mrveničkou

kuk