Liptovský demikát

2013-08-30

Ingrediencie

  • 100 g bryndze, 2 dl mlieka, 1 l zemiakového vývaru, 1 lyžicu masla, soľ, mletú červenú papriku, 1 lyžičku nadrobno pokrájaného kôpru, 120 g halušiek.

Postup

Krok 1

Bryndzu vymiešame s maslom a mletým červeným korením na hladkú hmotu. Postupne prilievame mlieko a stále miešame. Keď vznikne rovnorodá zmes, primiešame zemiakový vývar. Na miešanie môžeme použiť elektrický šľahač. Polievku privedieme do varu, ochutíme soľou a premiešame. Odstavíme z ohňa a do polievky pridáme osobitne uvarené halušky a nadrobno pokrájaný kôpor.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 652
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

653

Podobné recepty:
  • Fazuľová s krupicovými rezancami

    Fazuľová s krupicovými rezancami

  • Šalátová polievka

    Šalátová polievka

  • Polievka z ovsených vločiek II

    Polievka z ovsených vločiek II

kuk