Tekvicovo karfiolové karí

2013-09-03

Ingrediencie

  • 5 lyžíc oleja, 2 cibule, 1 menšiu mladú tekvicu, 1 karfiol, 1 lyžicu karí pasty, 1 čili papričku, 4 strúčiky cesnaku, 1 konzervu cíceru, viazaničku vňate koriandra, 2 lyžičky citrónovej šťavy, soľ, 1 hrsť baby špenátu.

Postup

Krok 1

Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájanú tekvicu (ak je mladá, nešúpeme ju), pridáme na ružičky rozobraný karfiol, lyžicu karí pasty a premiešame. Pridáme na kolieska pokrájanú čili papričku, ak je karí pasta málo štipľavá, prelisované strúčiky cesnaku, cícer z konzervy aj so šťavou. Pridáme nadrobno pokrájanú stonky koriandrovej vňate, premiešame, podlejeme vodou v takom množstve, aby bolo všetko do polovice ponorené. Prikryjeme a dusíme do mäkka. Do hotového karí primiešame pokrájanú vňať koriandra. osolíme podľa chuti, pokvapkáme citrónovou šťavou a ak je to potrebné aj vriacu vodu. Pridáme za hrsť listov špenátu a premiešame. Podávame s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 208
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

209

Podobné recepty:
  • Farfalle s ricottou a hráškom

    Farfalle s ricottou a hráškom

  • Hubový paprikáš s ovsenými vločkami II

    Hubový paprikáš s ovsenými vločkami II

  • Ľadový šalát v teplom kabáte

    Ľadový šalát v teplom kabáte