Plnené kaleráby
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 4 ks skorých kalerábov, 150 g údeného tofu, soľ, sójová omáčka, 50 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 60 g oleja, 80 g Nivy.
Postup
Krok 1
Skoré kaleráby očistíme a uvaríme v osolenej vode skoro do mäkka. Z uvarených kalerábov zrežeme vrch a vnútrajšok vydlabeme. Tofu urestujeme na oleji, na ktorom sme spenili nadrobno nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Na dochutenie pridáme soľ, sójovú omáčku. Urestovaný tofu pomelieme spolu s vydlabanými časťami kalerábov. Získanú masu môžeme podľa potreby zahustiť ovsenými vločkami a premiešame. Hmotu naplníme kaleráby, posypeme nastrúhanou Nivou a v zapekacej nádobe vymastenej olejom zapečieme asi 15 až 20 minút.