Hrušky na víne zapečené s džemom
2013-09-13- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 4 jesenné, najlepšie opadané, hrušky, 2,5 dl bieleho polosladkého vína, 2,5 dl vody, 8 lyžičiek pikantného džemu (ríbezľového alebo višňového), 4 klinčeky, 4 lyžičky hnedého trstinového cukru.
Postup
Krok 1
Hrušky prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovníky a poukladáme ich, šupkou dolu, do pekáča. Do priehlbinky po jadrovníku dáme džem. Hrušky podlejeme vínom a vodou. Do tekutiny pridáme klinčeky. Hrušky posypeme cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a zapekáme asi 15 minút. Podávame so šľahačkou, alebo so zmrzlinou.