Hrušky na víne zapečené s džemom

2013-09-13

Ingrediencie

  • 4 jesenné, najlepšie opadané, hrušky, 2,5 dl bieleho polosladkého vína, 2,5 dl vody, 8 lyžičiek pikantného džemu (ríbezľového alebo višňového), 4 klinčeky, 4 lyžičky hnedého trstinového cukru.

Postup

Krok 1

Hrušky prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovníky a poukladáme ich, šupkou dolu, do pekáča. Do priehlbinky po jadrovníku dáme džem. Hrušky podlejeme vínom a vodou. Do tekutiny pridáme klinčeky. Hrušky posypeme cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a zapekáme asi 15 minút. Podávame so šľahačkou, alebo so zmrzlinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 300
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

301

Podobné recepty:
  • Šľahačka s kandizovaným ovocím

    Šľahačka s kandizovaným ovocím

  • Plnené chrumkavé jablká

    Plnené chrumkavé jablká

  • Jablkové šišky na pene z červeného vína

    Jablkové šišky na pene z červeného vína

kuk