Cícer so zeleninou
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Cícer je najľahšie stráviteľná strukovina, bielkovinová bomba, ktorá by nemala chýbať v každom jedálničku.
Ingrediencie
- cícer
- cibuľa
- olej
- soľ
- cukor
- vršok z papriky
- sušené bylinky: majoránka, bazalka, petržlenová vňať, zelerová vňať, kari lístky
- kúsok nadrobno pokrájanej mrkve a petržlenu
- koreniny: kurkuma, zeleninová kocka, solčanka, sušený cesnak
- nakladaná tekvica
Postup
Krok 1
Cícer namočíme na cca 12 hod. do vody, dáme do chladničky /nezabudneme, že svoj objem temer zdvojnásobí/. Zvlášť udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu s pridaním soli a cukru.
Krok 2
Cícer prepláchneme, varíme v novej vode, postupne do neho pridávame: kúsok cibule vcelku, vršok z papriky, sušené bylinky, potom pridáme aj mrkvu, petržlen, opraženú cibuľu a koreniny.
Krok 3
Podávame so zeleninovo ovsenými fašírkami, či pohánkovo - zemiakovými plackami /z hotovej zmesi/. Pre oživenie chuti servírujeme s nakladanou tekvicou - nálev a postup ako pri nakladaných uhorkách