Cícer so zeleninou

2016-04-14
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Cícer je najľahšie stráviteľná strukovina, bielkovinová bomba, ktorá by nemala chýbať v každom jedálničku.

Ingrediencie

  • cícer
  • cibuľa
  • olej
  • soľ
  • cukor
  • vršok z papriky
  • sušené bylinky: majoránka, bazalka, petržlenová vňať, zelerová vňať, kari lístky
  • kúsok nadrobno pokrájanej mrkve a petržlenu
  • koreniny: kurkuma, zeleninová kocka, solčanka, sušený cesnak
  • nakladaná tekvica

Postup

Krok 1

Cícer namočíme na cca 12 hod. do vody, dáme do chladničky /nezabudneme, že svoj objem temer zdvojnásobí/. Zvlášť udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu s pridaním soli a cukru.

Krok 2

Cícer prepláchneme, varíme v novej vode, postupne do neho pridávame: kúsok cibule vcelku, vršok z papriky, sušené bylinky, potom pridáme aj mrkvu, petržlen, opraženú cibuľu a koreniny.

Krok 3

Podávame so zeleninovo ovsenými fašírkami, či pohánkovo - zemiakovými plackami /z hotovej zmesi/. Pre oživenie chuti servírujeme s nakladanou tekvicou - nálev a postup ako pri nakladaných uhorkách

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 793
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

794

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0:  nátierka z rapíkatého zeleru a cícera

    Pre krvnú skupinu 0: nátierka z rapíkatého zeleru a cícera

  • Zapečená brokolica

    Zapečená brokolica

  • Varený čierny koreň so strúhankou

    Varený čierny koreň so strúhankou

kuk