Ryžové krokety

2013-09-18

Ingrediencie

  • 1 mozzarellu, 50 g šampiňónov, 30 g cibule, 1 jarnú cibuľku s vňaťou, 125 g vrecúško ryže, 4 sušené paradajky, 2 žĺtky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 200 g strúhanky, 150 g hladkej múky, olej na vyprážanie, ľadový šalát, avokádo, cherry paradajky, 1/2 citróna (iba šťavu), 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku cukru.

Postup

Krok 1

Šampiňóny umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici si rozohrejeme asi lyžicu olivového oleja a spolu s najemno nakrájanou cibuľou šampiňóny opražíme. Od tuku ich osušíme na papierovom obrúsku. Ryžu uvaríme domäkka. Ešte teplú ju zmiešame vo väčšej mise s očistenou a najemno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a na kocky nakrájanými sušenými paradajkami. Pridáme opražené šampiňóny s cibuľou a dva žĺtky. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu a 3 lyžice strúhanky. Okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme pomocou dvoch lyžíc krokety. Hotové ich dáme do mrazničky a necháme na 15 minút stuhnúť. Krokety obaľujeme v múke, vajciach a strúhanke. Nakoniec ich osmažíme v hrnci na rozpálenom oleji. Na tanier položíme umyté nakrájané listy ľadového šalátu a mesiačiky očisteného olúpaného avokáda. Pridáme krokety, ozdobíme cherry paradajkami nakrájanými na štvrtiny. Polejeme zálievkou. Zálievka: metličkou vyšľaháme šťavu z polovice citróna, s lyžicou olivového oleja, lyžičkou cukru, štipkou soli a korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 207
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

208

Podobné recepty:
  • Chlieb plnený zeleninou

    Chlieb plnený zeleninou

  • Zapekaná čakanka na belgický spôsob

    Zapekaná čakanka na belgický spôsob

  • Rajčiaky plnené tvarohom

    Rajčiaky plnené tvarohom