Mandľový koláč s levanduľou a mascarpone

2013-10-06

Ingrediencie

  • 250 g masla, 300 g krupicového cukru, 3 vajcia, 1 vanilku, 3 pomaranče, 1 citrón, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1,5 lyžičky kvetov levandule, 320 g mletých mandlí, 2 klinčeky, 1/2 celej škorice. Mascarpone a šľahačku na dozdobenie.

Postup

Krok 1

Zmäknuté masla dáme do elektrického šľahača a postupne pridávame 200 g krupicového cukru. Do dokonale vyšľahaného masla pridáme postupne tri vajcia, dužinu vanilky, kôru z troch pomarančov, jedného citróna, prášok do pečiva, kvety levandule a mleté mandle. Cesto vylejeme do vymastenej formy (tortovej, alebo do pekáčika). Pečieme 30 až 40 minút pri teplote 160 stupňov Celzia. Sirup: do šťavy z troch pomarančov a jedného citróna pridáme klinčeky, kúsok celej škorice a 100 g cukru. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do mierneho zhustnutia. Po upečení koláč poprepichujeme ihlicou a zľahka polejeme sirupom. Porcie koláča dozdobíme kopčekom mascarpone a šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 333
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

334

Podobné recepty:
  • Medvedie tlapky

    Medvedie tlapky

  • Velikánske praclíky

    Velikánske praclíky

  • Štrúdľa - pizza

    Štrúdľa - pizza

kuk