Maslové cesto
2013-10-07- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky, 200 g masla, 2 vajcia, 2 lyžice šľahačkovej smotany, 1/2 lyžičky soli.
Postup
Krok 1
Preosiatu múku zmiešame s postrúhaným maslom, vajcami, soľou a so smotanu. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho krátko odležať. Použijeme napríklad na prípravu misiek: cesto natenko rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska o niečo väčšie, ako je priemer formičiek. Formičky vymastíme maslom a vložíme do nich kolieska cesta. Naplníme plnkou a upečieme. Príklad prípravy tvarohovej plnky: 150 g tvarohu, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra (Eidam), 2 lyžičky detskej krupice. Tvaroh vymiešame so žĺtkami, primiešame najemno postrúhaný syr, krupicu a zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Formičky vystlané cestom naplníme plnkou do dvoch tretín, poukladáme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Upečieme do svetlo hneda.