Jemná mäsová sekaná pripomínajúca husaciu pečeň
2013-10-07- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 350 g bravčového mäsa, 150 g teľacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 1 lyžičku zemiakovej škrobovej múčky, 1 zemiak uvarený v šupke, 1 vajce, 1 dl šľahačkovej smotany, 1 dl vody, 1 vajce, 2 dl mäsového vývaru, 1 jablko, sušené slivky.
Postup
Krok 1
Bravčové aj teľacie mäso spolu so zemiakom dvakrát, prípadne aj trikrát, pomelieme. Pridáme 1/2 lyžičky soli, štipku mletého čierneho korenia, štipku mletej červenej papriky, škrobovú múčku a vajce. Zmes dobre vymiešame. Počas miešania prilievame smotanu a vodu. Z dokonale spracovanej hmoty vytvarujeme bochník, ktorý položíme do vymasteného pekáča. Ošúpané a jadrovníka zbavené jablko pokrájame na menšie kocky a spolu so slivkami pokrájanými na rovnako veľké kúsky prstom povtláčame do bochníka. Otvory uzatvoríme, zahladíme a potrieme olejom. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 45 minút.