Jemná mäsová sekaná pripomínajúca husaciu pečeň

2013-10-07

Ingrediencie

  • 350 g bravčového mäsa, 150 g teľacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 1 lyžičku zemiakovej škrobovej múčky, 1 zemiak uvarený v šupke, 1 vajce, 1 dl šľahačkovej smotany, 1 dl vody, 1 vajce, 2 dl mäsového vývaru, 1 jablko, sušené slivky.

Postup

Krok 1

Bravčové aj teľacie mäso spolu so zemiakom dvakrát, prípadne aj trikrát, pomelieme. Pridáme 1/2 lyžičky soli, štipku mletého čierneho korenia, štipku mletej červenej papriky, škrobovú múčku a vajce. Zmes dobre vymiešame. Počas miešania prilievame smotanu a vodu. Z dokonale spracovanej hmoty vytvarujeme bochník, ktorý položíme do vymasteného pekáča. Ošúpané a jadrovníka zbavené jablko pokrájame na menšie kocky a spolu so slivkami pokrájanými na rovnako veľké kúsky prstom povtláčame do bochníka. Otvory uzatvoríme, zahladíme a potrieme olejom. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 446
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

447

Podobné recepty:
  • Nakladané rezne

    Nakladané rezne

  • Grilované mleté hovädzie rezne

    Grilované mleté hovädzie rezne

  • Mäsové loptičky zapekané v zelenine

    Mäsové loptičky zapekané v zelenine

kuk