Švédsky jablkový koláč

2013-10-18

Ingrediencie

  • 250 g krupicového cukru, 250 g masla, 3 vajcia, 175 g hladkej múky, 3 lyžice zemiakovej škrobovej múčky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 1 kg jabĺk, 1 lyžičku mletej škorice. Na posýpku: 70 g krupicového cukru, 3 tobolky kardamonu, 4 semienka anízu.

Postup

Krok 1

Cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom do peny. Postupne primiešame vajcia. Zmes preosiatej múky, prášku do pečiva a škrobovej múčky postupne vmiešame do maslovej hmoty s vajcami. Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Do cesta povtláčame mesiačiky jabĺk. Jablká posypeme škoricou. Krupicový cukor zmiešame s roztlčenými semienkami kardamonu a anízu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 351
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

352

Podobné recepty:
  • Sušienky z ovsených vločiek

    Sušienky z ovsených vločiek

  • Slaný závin z lístkového cesta

    Slaný závin z lístkového cesta

  • Nepečená kokosová roláda

    Nepečená kokosová roláda

kuk