Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou

2013-10-21

Ingrediencie

  • 2 vyvaľkané lístkové cestá, zvinuté na papieri; 400 g mletého mäsa (napríklad hovädzieho; 150 g Bryndze s údenou chuťou; 2 PL oleja; 2 cibule; 4 strúčiky cesnaku; 1 vajce na potretie; rasca, soľ a korenie; 3 PL paradajkového pretlaku; 1 čili paprička; 1 štipka mletého muškátového kvetu; 1 ČL tymianu; 1 ČL oregana; 1 PL majoránu; 3 steblá posekaného rozmarínu;

Postup

Krok 1

Pokrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme mleté mäso, koreniny, pretlak a čili a dobre prepečieme. Občas premiešame. Necháme vychladnúť. Do plechu na pečenie mufinov vložíme povykrajované lístkové cesto, Naplníme mäsom do 2/3 a zvyšok doplníme plátkami bryndze. Nakoniec koláčik prikryjeme krúžkom cesta. Potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 25-30 minút alebo do zlatista.

Krok 2

Krok 3

TIP: Môžeme pripraviť dva druhy koláčikov, napríklad z jahňacieho mäsa, vtedy vynecháme majorán a oregano a pridáme štipku škorice a jednu uvarenú, pokrájanú mrkvu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 502
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

503

Podobné recepty:
  • Žemličky

    Žemličky

  • Quiche (francúzsky koláč - kiš)

    Quiche (francúzsky koláč - kiš)

  • Kocky obaľované v kokose

    Kocky obaľované v kokose

kuk