Mäsové koláčiky s bryndzou s údenou chuťou
2013-10-21- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 2 vyvaľkané lístkové cestá, zvinuté na papieri; 400 g mletého mäsa (napríklad hovädzieho; 150 g Bryndze s údenou chuťou; 2 PL oleja; 2 cibule; 4 strúčiky cesnaku; 1 vajce na potretie; rasca, soľ a korenie; 3 PL paradajkového pretlaku; 1 čili paprička; 1 štipka mletého muškátového kvetu; 1 ČL tymianu; 1 ČL oregana; 1 PL majoránu; 3 steblá posekaného rozmarínu;
Postup
Krok 1
Pokrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme mleté mäso, koreniny, pretlak a čili a dobre prepečieme. Občas premiešame. Necháme vychladnúť. Do plechu na pečenie mufinov vložíme povykrajované lístkové cesto, Naplníme mäsom do 2/3 a zvyšok doplníme plátkami bryndze. Nakoniec koláčik prikryjeme krúžkom cesta. Potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 25-30 minút alebo do zlatista.
Krok 2
Krok 3
TIP: Môžeme pripraviť dva druhy koláčikov, napríklad z jahňacieho mäsa, vtedy vynecháme majorán a oregano a pridáme štipku škorice a jednu uvarenú, pokrájanú mrkvu.