Zapečená pšenica („sekaná“)
2013-11-02- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 300 g pšenice, 3 cm kúsok morskej riasy Dashi Kombu, 150 g údeného tofu, 150 g fazule Azuki, 1 lyžicu sójovej omáčky, 3 cm kúsok zázvoru, štipku mletého čierneho korenia, morskú soľ, 1 lyžičku majoránu, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 lyžicu slnečnicového oleja.
Postup
Krok 1
Pšenicu niekoľko krát premyjeme vo vode a precedíme. Zalejeme ju litrom vody a dáme variť. Penu vznikajúcu na povrchu odstraňujeme sitkom. Pridáme asi pol lyžičky soli a kúsok morskej riasy Dashi Kombu. Na miernom ohni zľahka prikrytú varíme 1,5 až 2 hodiny. Uvarenú pšenicu precedíme a necháme vychladnúť. Osobitne uvaríme fazuľu Azuki. Uvarenú fazuľu precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame. Na menšie rezančeky pokrájame tofu. Zázvor najemno postrúhame a vytlačíme z neho šťavu. Vychladnutú pšenicu, fazuľu, cibuľu a cesnak zmiešame a pomelieme v mlynčeku na mäso. Primiešame mleté čierne korenie, soľ, majorán, sójovú omáčku a zázvorovú šťavu. Dobre premiešanou zmesou naplníme olejom vymastenú formu („srnčí chrbát“). Zarovnaný povrch potrieme olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút.