Vyprážaný plesnivec s tatárskou z jogurtu

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 ks plesnivca, 1 vajce, 40 g múky, 80 g strúhanky, 100 g oleja, 1 téglik jogurtu, 80 g kyslých uhoriek, 40 g cibule, 1 lyžica oleja, 20 g zelených vňatí (petržlenovej a pažítky), soľ a biele korenie.

Postup

Krok 1

Syr plesnivec obalíme v múke, rozhabarkovanom vajci a strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji. Cibuľu očistíme a spolu s kyslými uhorkami postrúhame na jemnom slzičkovom strúhadle. Zelené vňate umyjeme a nadrobno nasekáme. Pridáme ich do bieleho jogurtu s bielym korením. Vypražený syr podávame poliaty tatárskou omáčkou pripravenou z jogurtu. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1290
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1291

Podobné recepty:
  • Kapustové rezne

    Kapustové rezne

  • Minútka z cukety

    Minútka z cukety

  • Omeleta s klíčkami

    Omeleta s klíčkami

kuk