Rôzna zelenina na spôsob "al dente" - diétna príprava
2013-11-02- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- 1./ mrkva, karfiol., 2./ mrkva, karfiol, šampión., 3., karfiol, zeler, petržlen, šampión, petržlenová vňať., 4./ karfiol, mrazený hrášok a kukurica., zeleninová kocka, olej
Postup
Krok 1
zeleniny v 4 bodoch krájame nasledovne: mrkvu na užšie dlhšie hranolky, petržlen a zeler trocha tenšie, šampión na malé kocočky, karfiol krájame pozdĺžne od vrchu ružičky na širšie plátky., na panvicu dáme málo oleja, pridáme príslušnú zeleninu /každý bod znamená zeleninu iba pre jeden chod/., podľa potreby prilievame opatrne vodu a priamo na panvici v nej rozdrobíme aj kúsok zeleninovej kocky, dôkladne premiešavame a dusíme pod pokrievkou temer do vyparenia všetkej tekutiny., zelenina sa nesmie rozpadávať, ostane príjemne chrumkavá kôli zachovaniu čo najväčšieho množstva vitamínov., jedlo je podobné zelenine pripravovanej na pare., k tomuto diétnemu pokrmu nepodávame už ani ryžu, či zemiaky /a nebudeme potrebovať deravú lyžicu ako má Janka vo Farme/., v krajnom prípade priložíme plátok tmavého chleba