Lievance s ovsenými vločkami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 0,5 l vody alebo mlieka, 150 g celozrnnej múky, 80 g ovsených vločiek, 40 g medu, 1 vajce, 20 g sušeného droždia, štipka soli, 100 g oleja, I50 g tvarohu, škorica.

Postup

Krok 1

Z vlažnej vody alebo mlieka, droždia a trošky medu pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnutý kvások pridáme k zvyšnej tekutine. Za neustáleho miešania prisýpame preosiatu múku, vločky, vlejeme tekutý med, soľ, pridáme vajce a vypracujeme vláčne cesto. V lievanečníku na rozpálenom oleji pečieme malé lievance, ktoré podávame posypané tvarohom a škoricou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 914
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

915

Podobné recepty:
  • Netradičné trnkové gule

    Netradičné trnkové gule

  • Nadstavovaná zemiaková kaša

    Nadstavovaná zemiaková kaša

  • Gaspaccio, vegetariánske

    Gaspaccio, vegetariánske

kuk