Slivkový koláč s makom

2013-11-10

Ingrediencie

  • 2 poháre polohrubej muky, 1 pohár trstinového cukru, 3/4 pohára odtučneného mlieka, 1/4 pohára perlivej minerálky, 2 vajcia, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1/2 pohára oleja, 3 zaváraninové poháre zavarených sliviek bez cukru vo vlastnej šťave, 1 vrecúško škoricového cukru, 1 lyžicu slivkového lekváru, hrsť maku na posypanie, hrsť trstinového cukru na posypanie.

Postup

Krok 1

Múku, trstinový cukor, mlieko, minerálku, vajcia, prášok do pečiva a olej zmiešame a elektrickým šľahačom vypracujeme cesto, pokým nezačne robiť bublinky. Maslom alebo olejom vymastený pekáč vysypeme múkou, vylejeme doň cesto a rozotrieme ho viac ku krajom. Ovocie zatláčame do cesta od stredu ku krajom. Na cesto poukladáme aj kúsky slivkového lekváru. Zľahka posypeme nepomletým makom, škoricovým cukrom, trstinovým cukrom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 535
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

536

Podobné recepty:
  • Jemný maslový krém

    Jemný maslový krém

  • Tvarohový koláč I

    Tvarohový koláč I

  • Vianočný datľový nákyp

    Vianočný datľový nákyp

kuk