Knedle zo zemiakov a rožkov

2013-11-11

Ingrediencie

  • 6 múčnatých, stredne rozváraných zemiakov (typ C), 6 rožkov, soľ.

Postup

Krok 1

Postrúhané zemiaky zmiešame s rožkami pokrájanými na kocky. Zo zmesi tvarujeme menšie guľky (asi ako stolnotenisová loptička). V rukách z nich vytlačíme tekutinu (koľko sa dá). Po jednej ich opatrne vložíme do vriacej vody so soľou. Ak sa prvá knedľa rozvarí (rozsype), chvíľu ešte počkáme. Varíme 5 až 10 minút (prvú knedľu vyberieme a zistíme, či je už uvarená – podľa nej prispôsobíme čas varenia). Ak by s varením bolo problémy, môžeme do zmesi pridať jedno vajce a malé množstvo hladkej múky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 546
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

547

Podobné recepty:
  • Pyré z hlávkovej kapusty

    Pyré z hlávkovej kapusty

  • Majonéza z tvarohu

    Majonéza z tvarohu

  • Ovoňané opečené zemiaky

    Ovoňané opečené zemiaky

kuk