Zemiakové knedle z horúcich zemiakov

2013-12-17

Ingrediencie

  • 1 kg múčnych zemiakov, 200 g hrubej múky, 2 vajcia, 100 g masla, 100 g krupice, muškátový oriešok, soľ.

Postup

Krok 1

Horúce zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a prelisujeme. Pridáme vajcia, roztopené maslo, krupicu, hrubú múku, 1/2 lyžičky soli a štipku postrúhaného muškátového orieška. Rukou dobre vymiešame a vypracujeme na hladké cesto. Rukami namočenými do vody vytvarujeme knedle, vložíme ich do vriacej, osolenej, vody a varíme 15 až 20 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody špeciálnym podberákom na knedle, alebo pomocou doštičky (aby sa nezlomili) a pokrájame na plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 386
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

387

Podobné recepty:
  • Halušky krupicové

    Halušky krupicové

  • Majonéza z tvarohu

    Majonéza z tvarohu

  • Zemiakový šalát s majonézou

    Zemiakový šalát s majonézou

kuk