Marlenka na „slovenský“ spôsob

2013-12-22

Ingrediencie

  • Na cesto: 1 dl mlieka, 250 g masla, 400 g hladkej múky, 2 lyžičky sód bikarbóny, 3 vajcia, 300 g krupicového cukru, 3 lyžice medu. Na krém: 2 konzervy sladeného kondenzovaného mlieka, 250 g masla. Na dozdobenie: 100 posekaných orechov, čokoládovú polevu (polotovar vo vrecúšku).

Postup

Krok 1

Mlieko a maslo privedieme do varu. Pridáme cukor a med, premiešame a keď sa cukor rozpustí, postupne pridávame hladkú múky zmiešanú so sódou bikarbónou. Po spojení a keď sa cesto už nelepí na nádobu, odstavíme z ohňa a postupne pridávame vajcia. Cesto rozdelíme (pomyselne) na štyri časti a každú rozotrieme na veľmi tenko, na papier na pečenie. Papiere z cestom preložíme na plechy, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 7 minút (do svetlo hneda). Upečené cesto prevrátime a odstránime papier na pečenie. Vopred uvaríme kondenzované mlieko. Mlieko varíme v neotvorených konzervách, úplne ponorené do vody asi 2,5 hodiny. Necháme úplne vychladnúť a až potom konzervy otvoríme. Pozor, mlieko v konzervách musí byť úplne vychladnuté, inak hrozí nebezpečie úrazu! Osobitne roztopíme maslo, pridáme dve konzervy uvareného kondenzovaného mlieka a dobre vymiešame. Hmotou potrieme plát cesta. Prikryjeme druhým plátom, ktorý potrieme rumom a mliekovo maslovou hmotou. Takto pokračujeme, až spotrebujeme všetky pláty. Poslednú vrstvu potretú rumom a mliekom s maslom posypeme posekanými orechmi. Čokoládovou polevou ozdobne (cik-cak) polejeme orechovú vrstvu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 420
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

421

Podobné recepty:
  • Čokoládový krém

    Čokoládový krém

  • Ovsené guľky

    Ovsené guľky

  • Špenátová torta

    Špenátová torta

kuk