Soľjanka sbornaja

2015-09-29
  • Soľjanka sbornaja

Ingrediencie

  • Na soľjanku sa odporúča použiť hovädzie údené mäso, hovädzie údené rebrá, ale pripravuje sa aj bravčového. 1 kg údených rebier, 250 g údeného mäsa, 100 g prerastenej údenej slaniny, 2 bobkové listy (podľa možnosti čerstvé), 500 g čerstvej kapusty, 2 väčšie mrkvy, 1 väčšiu cibuľu, 100 g prepusteného masla, 250 g čerstvých húb, 4 v soli sterilizované uhorky, 1,5 dl paradajkovej šťavy, kôpor, pažítku, kyslú smotanu.

Postup

Krok 1

Z rebier a údeného mäsa pripravíme asi liter vývaru. Pri príprave vývaru použijeme aj bobkový list. Na prepustenom masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na menšie kocky pokrájanú slaninu. Pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, kapustu pokrájanú na rezance, premiešame, podlejeme vývarom a dusíme. V priebehu dusenia pridáme aj pokrájané huby. Dusíme asi 30 minút, za občasného premiešania a podliatia vývarom. Ku koncu dusenia pridáme pokrájané uhorky, podlejeme paradajkovou šťavou, na kocky pokrájané mäso z vývaru, premiešame a dusíme ešte päť minút. Polievka má byť hustá, preto doplníme iba toľko vývaru, aby všetky suroviny boli ponorené. Porcie soľjanky posypeme pažítkou a kôprom a lyžicou hustej smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 471
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

472

Podobné recepty:
  • Reďkovková polievka s bazalkovými haluškami

    Reďkovková polievka s bazalkovými haluškami

  • Flámska polievka

    Flámska polievka

  • Žihľavová polievka

    Žihľavová polievka