Švédska ryžová kaša

2014-01-15

Ingrediencie

  • 1,5 dl guľatej ryže, 3 dl vody, štipku soli, 7 dl mlieka, štipku mletej škoricu, štipku mletých klinčekov, 2 lyžice krupicového cukru, šľahačkovú smotanu.

Postup

Krok 1

Guľatú ryžu dáme variť do vody so štipku soli. Varíme asi 10 minút. Primiešame 7 dl mlieka, mletú škoricu, mleté klinčeky, krupicový cukor a varíme 30 až 40 minút. Neustále miešame a dávame pozor, aby nám to neprihorelo. Kašu podávame teplú. Na druhý deň do studenej kaše primiešame vyšľahanú šľahačkovú smotanu a podávame ako studený dezert.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 312
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

313

Podobné recepty:
  • Zapečený ovčí syr

    Zapečený ovčí syr

  • Zeler zapečený so syrom

    Zeler zapečený so syrom

  • Zeler sedano s mrkvou v rýchliku

    Zeler sedano s mrkvou v rýchliku

kuk