Pomaly pečené mäso so zemiakmi

2014-01-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg zemiakov, olej, soľ, 2 cibule, 1 kg bravčovej krkovičky (alebo karé), mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, hladkú múku, 200 g tvrdého syra typu Eidam, 0,5 l smotany na šľahanie (33 %), 1 malý pohár tatárskej omáčky, 2 lyžice obyčajnej plnotučnej horčice.

Postup

Krok 1

Ošúpané zemiaky pokrájame na jeden centimeter hrubé plátky, osolíme ich lyžičkou soli, premiešame a polovicu z nich poukladám do olejom vymasteného pekáča. Na zemiaky poukladáme na kolieska pokrájanú cibuľu. Krkovičku pokrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter, naklepeme ich, osolíme, posypeme z oboch strán paprikou a korením, obalíme v múke a opečieme v horúcom oleji. Mäso poukladáme na zemiaky v pekáči a polejeme výpekom z panvice. Na mäso poukladáme plátky pokrájaného syra a navrstvíme druhú polovicu zemiakov. V smotane rozmiešame tatársku omáčku, horčicu, soľ a zmesou zalejeme obsah pekáča. Pekáč prikryjeme druhým pekáčom, alebo alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme asi 2,5 hodiny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 507
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

508

Podobné recepty:
  • Zelená fazuľka na smotane s mäsom

    Zelená fazuľka na smotane s mäsom

  • Rezne v zemiakovom ceste

    Rezne v zemiakovom ceste

  • Bravčové karé plnené gaštanovou plnkou

    Bravčové karé plnené gaštanovou plnkou

kuk