Cviklová polievka

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Nutrične veľmi hodnotná polievka s cviklou ozdobená bielym jogurtom.

Ingrediencie

  • 400 g mladej cvikle
  • 2 lyžica oleja
  • 2 lyžica masla
  • soľ
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 lyžička celej rímskej rasce
  • 1/2 lyžička drveného čierneho korenie
  • hrsť polovičiek vlašských orechov
  • 4 lyžica kvalitného jogurtu
  • olivový olej

Postup

Krok 1

Očistenú cviklu nahrubo postrúhame. Olej a maslo v hrnci zahrejeme, pridáme postrúhanú cviklu, soľ a premiešame. Pridáme zeleninový vývar a varíme na miernom ohni asi 10 minút.

Krok 2

Na suchej panvici opražíme celú rímsku rascu, soľ, drvené čierne korenie. Keď koreniny začnú mierne dymiť, nasypeme ich do mažiara a rozdrvíme. Orechy dáme do sita, prepláchneme studenou vodou a zmiešame s rozdrveným korením. Dáme ich do rúry na niekoľko minút opiecť.

Krok 3

Cviklovú polievku rozmixujeme a dáme na taniere. Do stredu pridáme lyžicu kvalitného jogurtu, niekoľko kvapiek olivového oleja a zopár orechov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 312
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

313

Podobné recepty:
  • Šošovicová polievka s paradajkami

    Šošovicová polievka s paradajkami

  • Pivná polievka

    Pivná polievka

  • Slepačia polievka II

    Slepačia polievka II