Pivný guláš z pivovaru Kácov

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Pivný guláš z pivovaru Kácov

Ingrediencie

  • 4 lyžica olivového oleja
  • 200 g cibule
  • 500 g bravčového mäsa zo stehna
  • 1/2 lyžička 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 6 strúčik cesnaku
  • 2,5 dl svetlého piva
  • 1 dl hustej šťavy z pečeného mäsa
  • 2 zelené papriky
  • 2 paradajky

Postup

Krok 1

Na menšom množstve olivového oleja osmažíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu. Olivový olej použijeme preto, aby guláš nebol príliš mastný, stačí iba menšie množstvo oleja. Pridáme na kocky pokrájané bravčové mäso zo stehna.

Krok 2

Miešame až mäso zbelie. Keď sa mäso zatiahlo pridáme mleté čierne korenie a len zľahka osolíme.

Krok 3

Pridáme postrúhaný cesnak, premiešame po chvíli zalejeme pivom.

Krok 4

Prikryté dusíme asi päť minút.

Krok 5

Pridáme hustú šťavu z pečeného mäsa a pokračujeme v dusení ďalších asi desať minút. Pridáme na kolieska pokrájanú zelenú papriku.

Krok 6

Miešame a dusíme asi dve minúty. Pridáme na mesiačiky pokrájané, ošúpané paradajky a prikryté dusíme asi 3 minúty. Tento guláš je pripravovaný bez mletej červenej papriky, čo je charakteristické pri kácovský pivný guláš.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 266
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

267

Podobné recepty:
  • Vyšehradské rebierka

    Vyšehradské rebierka

  • Cigánske rezne

    Cigánske rezne

  • Baranie rebierko na rošte s bylinkovým maslom

    Baranie rebierko na rošte s bylinkovým maslom