Baklažány na taliansky spôsob

2015-11-30

Popis

Rýchly obed na taliansky spôsob, ktorý je navyše plný zdravej chuti baklažánu.

Ingrediencie

  • 400 g baklažánov
  • soľ
  • 80 g oleja
  • 150 g zeleru
  • 60 g cibule
  • 60 g paradajkového pretlaku
  • 2 lyžica kapár
  • 10 ks zelených olív
  • cukor
  • zeleninový vývar

Postup

Krok 1

Baklažány olúpeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme postáť, kým nepustia šťavu. Baklažány opláchneme vodou, necháme odkvapkať. Urestujeme na časti oleja. Zeler očistíme, pokrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode. Na zvyšnom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, rajčiakový pretlak, osolíme, zriedime zeleninovým vývarom a uvaríme omáčku. Do hotovej pridáme baklažán, zeler, opláchnuté kapary, na kolieska nakrájané olivy, dochutíme cukrom a necháme prejsť varom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1987
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1988

Podobné recepty:
  • Paprika plnená syrom (Bulharsko)

    Paprika plnená syrom (Bulharsko)

  • Dusený zeler na čínsky spôsob

    Dusený zeler na čínsky spôsob

  • Chlpatý špargľový syrák

    Chlpatý špargľový syrák