Plnené slané rožteky

2014-02-09

Ingrediencie

  • Cesto: 500 g hladkej múky, 40 g (1 kocku) čerstvý kvasníc, 2,5 dl mlieka, štipku cukru, 1,5 dl oleja, soľ. Na plnku: 100 g šunkovej salámy, 100 g suchej salámy, 100 g syra s modrou plesňou. Na dokončenie: 1 žĺtok, 1 lyžicu mlieka, rascu.

Postup

Krok 1

Do menšieho množstva vlažného mlieka dáme štipku cukru a rozdrobíme kvasnice. Necháme vykysnúť. Kvások pridáme do preosiatej múky, pridáme zvyšok vlažného mlieka, olej a polovicu lyžičky soli. Vypracujem cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov. Každý diel rozvaľkáme do kruhu, ktorý rozdelíme na 8 častí. Na každý trojuholník cesta položíme koliesko šunkovej salámy, koliesko suchej salámy a kúsok syra s modrou plesňou. Naplnený trojuholník zvinieme od širšej strany až k cípu. Rožteky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby cíp bol dolu (aby sa rožtek nerozvinul). Rožteky potrieme žĺtkom vyšľahaným s lyžicou mlieka a posypeme rascou (prípadne celým makom, či opraženým sezamom). Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do svetlohnedej farby. Takýmto spôsobom pripravené rožteky môžeme naplniť napríklad aj krátko poduseným špenátom ochuteným prelisovaným cesnakom, alebo najemno pokrájanou udusenou kapustou s pomletým údeným mäsom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 335
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

336

Podobné recepty:
  • Londýnsky koláč

    Londýnsky koláč

  • Piškótový dezert s čokoládou

    Piškótový dezert s čokoládou

  • Mäkké medovníčky

    Mäkké medovníčky

kuk