Kapor v pivnom cestíčku

2014-02-09

Ingrediencie

  • Kapra, mleté čierne korenie, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, horčicu. Na cestíčko: 2 vajcia, 1 dl svetlého piva, hladkú múku, bravčovú masť, majonézou, cibuľu.

Postup

Krok 1

Kapra vyfiletujeme. Plátky filé husto narežeme ostrým nožom tak, aby sme prerezali kosti. Filé okoreníme, zľahka posypeme zeleninovou koreniacou zmesou, okoreníme, osolíme a potrieme horčicou. Vajcia vyšľaháme so svetlým pivom, pridáme toľko hladkej múky, aby vzniklo cestíčko o niečo hustejšie ako cesto na palacinky. Filé kapra obalíme v hladkej múke, namočíme do cestíčka a vypražíme na bravčovej masti. Vypraženého kapra preložíme na tanie, potrieme majonézou a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou. Podávame so zemiakmi pripravenými na paprike.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 471
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

472

Podobné recepty:
  • Šťuka na kúpeľný spôsob

    Šťuka na kúpeľný spôsob

  • Homár gratinovaný

    Homár gratinovaný

  • Závitky z morského jazyka

    Závitky z morského jazyka

kuk