Kapor v pivnom cestíčku
2014-02-09Ingrediencie
- Kapra, mleté čierne korenie, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, horčicu. Na cestíčko: 2 vajcia, 1 dl svetlého piva, hladkú múku, bravčovú masť, majonézou, cibuľu.
Postup
Krok 1
Kapra vyfiletujeme. Plátky filé husto narežeme ostrým nožom tak, aby sme prerezali kosti. Filé okoreníme, zľahka posypeme zeleninovou koreniacou zmesou, okoreníme, osolíme a potrieme horčicou. Vajcia vyšľaháme so svetlým pivom, pridáme toľko hladkej múky, aby vzniklo cestíčko o niečo hustejšie ako cesto na palacinky. Filé kapra obalíme v hladkej múke, namočíme do cestíčka a vypražíme na bravčovej masti. Vypraženého kapra preložíme na tanie, potrieme majonézou a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou. Podávame so zemiakmi pripravenými na paprike.