Vyšehradské rebierka
2014-02-11- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 rezne bravčového karé s kosťou, 2 cibule, 200 g šunky, 200 g húb, 200 g sterilizovaných uhoriek, 4 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Okraje rezňov narežeme, zľahka naklepeme, osolíme a opečieme na oleji. Vo výpeku osmažíme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, pridáme huby pokrájané na plátky. Smažíme na silnejšom ohni, aby z húb nestihla vytekať tekutina. K osmaženým hubám pridáme uhorky pokrájané na rezančeky, premiešame a pridáme kyslú smotanu. Stále miešame. Keď začne smotana vrieť pridáme opečené mäso a krátko spolu podusíme. Podávame s ryžou.