Panenka plnená ovocím
2014-02-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 2 bravčové panenky, 10 sušených sliviek, 10 sušených marhúľ, soľ, mleté čierne korenie, 3 vetvičky tymianu, 150 g prerastenej slaniny, 2 lyžice oleja, 0,5 dl brandy, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Do paneniek urobíme pozdĺžne v strede otvor, ktorý naplníme prepláchnutými slivkami a marhuľami. Naplnené panenky zabalíme do tenkých plátkov prerastenej slaniny a previažeme ich motúzom. Opečieme ich zo všetkých strán na horúcom oleji a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút. Pekáčik s panenkami vyberieme z rúry a panenky preložíme na tanier. Osolíme ich, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a posypeme lístkami tymianu. Necháme odstáť asi 10 minút. Omáčka: Do výpeku pridáme brandy, tretiu vetvičku tymianu, zahrejeme a špachtľou z dna poodlepujeme pripečené, skaramelizované bielkoviny. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Podľa chuti osolíme, pridáme maslo a metličkou vyšľaháme.