Panenka plnená ovocím

2014-02-16

Ingrediencie

  • 2 bravčové panenky, 10 sušených sliviek, 10 sušených marhúľ, soľ, mleté čierne korenie, 3 vetvičky tymianu, 150 g prerastenej slaniny, 2 lyžice oleja, 0,5 dl brandy, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Do paneniek urobíme pozdĺžne v strede otvor, ktorý naplníme prepláchnutými slivkami a marhuľami. Naplnené panenky zabalíme do tenkých plátkov prerastenej slaniny a previažeme ich motúzom. Opečieme ich zo všetkých strán na horúcom oleji a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 15 minút. Pekáčik s panenkami vyberieme z rúry a panenky preložíme na tanier. Osolíme ich, okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a posypeme lístkami tymianu. Necháme odstáť asi 10 minút. Omáčka: Do výpeku pridáme brandy, tretiu vetvičku tymianu, zahrejeme a špachtľou z dna poodlepujeme pripečené, skaramelizované bielkoviny. Krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Podľa chuti osolíme, pridáme maslo a metličkou vyšľaháme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 627
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

628

Podobné recepty:
  • Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom

    Kapustnica s fazuľou a údeným mäsom

  • Barania hruď plnená na liptovský spôsob

    Barania hruď plnená na liptovský spôsob

  • Dolnozemské bravčové mäso

    Dolnozemské bravčové mäso

kuk