Furmanské výpečky
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Kombinované nátierky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Furmanské výpečky
Ingrediencie
- 2 kg bravčového bôčika bez kostí
- 200 g údenej bielej slaniny
- 4 ks cibule
- 1 ks celú hlavičku cesnaku
- 2 lyžička rasce
- 2 lyžička drveného čierneho korenia
- 2,5 dl svetlého piva
- soľ
Postup
Krok 1
Bôčik a údenú slaninu pokrájame na kocky s hranou asi 1 cm a dáme do pekáčika. Primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané všetky strúčiky hlavičky cesnaku, rascu, drvené korenie, lyžičku soli a zalejem do pivom. Premiešame (rukami), prikryjeme a odložíme do chladničky do druhého dňa. Prikryté vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 2 hodiny. Ak je to potrebné, počas pečenia, podlejeme vodou. Pekáč vyberieme, odkryjeme a všetko rozmiagame (ako zemiaky). Odkryté vložíme do rúry a pečieme do svetlo hneda (asi 30 minút). Obsah pekáčika preložíme do pohárov a necháme stuhnúť. Skladujeme v chlade. Výpečky natierame na chlieb a podávame s feferónkou a uhorkou.