Furmanské výpečky

2018-02-19

Popis

Furmanské výpečky

Ingrediencie

  • 2 kg bravčového bôčika bez kostí
  • 200 g údenej bielej slaniny
  • 4 ks cibule
  • 1 ks celú hlavičku cesnaku
  • 2 lyžička rasce
  • 2 lyžička drveného čierneho korenia
  • 2,5 dl svetlého piva
  • soľ

Postup

Krok 1

Bôčik a údenú slaninu pokrájame na kocky s hranou asi 1 cm a dáme do pekáčika. Primiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájané všetky strúčiky hlavičky cesnaku, rascu, drvené korenie, lyžičku soli a zalejem do pivom. Premiešame (rukami), prikryjeme a odložíme do chladničky do druhého dňa. Prikryté vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 2 hodiny. Ak je to potrebné, počas pečenia, podlejeme vodou. Pekáč vyberieme, odkryjeme a všetko rozmiagame (ako zemiaky). Odkryté vložíme do rúry a pečieme do svetlo hneda (asi 30 minút). Obsah pekáčika preložíme do pohárov a necháme stuhnúť. Skladujeme v chlade. Výpečky natierame na chlieb a podávame s feferónkou a uhorkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 799
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

800

Podobné recepty:
  • Falošná treska I

    Falošná treska I

  • Nátierka z hríbov

    Nátierka z hríbov

  • Nátierka zo surovej pečene

    Nátierka zo surovej pečene

kuk